Kalix Skoterklubb

Kalix Skoterklubb

Våra leder
Lederna i Kalix

I Kalix kommun finns idag ett stort skoterlednät som uppskattas av de allra flesta, såväl skoteråkare som skidåkare och markägare. Vi lägger ner ett stort arbete på att underhålla, preparera och anlägga nya skoterleder då bra skoterleder på samma gång bidrar till ökad trivsel och säkerhet för alla.

I skoterledskartan som finns att köpa hos våra återförsäljare samt i Kalix skoteraffärer finns några utflytksmål som vi anser vara väl värda ett besök där flera av dem lämpar sig väl för en dagstur för hela familjen. Många leder av mer "lokal" karaktär har vi valt att utelämna för att få en lättöverskådlig karta. I den förtryckta skoterledskartan som dessutom numera innehåller en del s.k. GPS punkter som kan komma till nytta för dig som använder dig av en GPS i samband med skoterkörning.

För dig som vill finns möjligheten att göra en insats efter skoterleden. Under vinterhalvåret finns skotrar med tillhörande sladdar att låna medans det under övrig tid på året finns möjlighet att låna både motor- och röjsåg för dig som vill hjälpa till med att bibehålla en bra ledstandard. Ett bra underlag = lättare att hålla efter = längre säsong utan att stenar och stubbar tittar fram.

Dela